icon

Martijn's Thaise Curry Met Kikkererwten

Preview
origineel recept
60 keer bekeken
30 minuten
2 porties
Toegevoegd 2025-03-10
Geüpdatet 2025-08-31
Nederlands Thai Main VegetarianRiceWarm

Ingrediënten

2
Personen

Ingrediënten

150 g Rijst
150 g Waspenen of gewone wortels
1 Aubergine
1 el Zonnebloemolie
1 Ui in ringen
500 ml Groente bouillon
1 pakje à 70 g Rode thaise currypasta
1 blikje à 270 ml Kokosmelk
½ bosje Koriander steeltjes gehakt en blaadjes fijngesneden
2 Tomaten in parten
1 blik à 200 g Kikkererwten, afgespoeld
2 el Dikke plantaardige yoghurt

Instructies

Kookmodus

  1. Snijd de ui in ringen, de waspenen in plakjes en de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Snijd ook de tomaten in parten en spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  3. Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie en bak de ui, aubergine in ongeveer 5 minuten omscheppend op halfhoog vuur zacht.
  4. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten mee.
  5. Haal intussen de blaadjes van de koriandersteeltjes en voeg deze samen met de tomaat en wortel toe aan de pan.
  6. Voeg de kokosmelk toe aan het gerecht en vervolgens de kikkererwten.
  7. Voeg nu de rijst en bouillon toe en laat de rijst in ongeveer 10 minuten garen.
  8. De saus moet iets dikker worden.
  9. Serveer in een kom, schep de yoghurt erop en bestrooi met wat extra korianderblaadjes.

Opmerkingen

Lekker met naanbrood!

Voedingswaarden

Calorieën878 kcal
Koolhydraten97 g
Proteine20.3 g
Vet43.6 g
Vezels18 g

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen