icon

Kip In De Hoed

Preview
origineel recept
41 keer bekeken
60 minuten
4 porties
Toegevoegd 2025-05-13
Geüpdatet 2025-05-15
Nederlands Main ChickenWarm

Ingrediënten

4
Personen
400 gram Kipfilet
  Peper en zout
2 theelepels Kerriepoeder
2 theelepels Komijnpoeder
2 theelepels Paprikapoeder
350 gram Kersen zonder pit, uit een pot
50 gram Roomboter
1 Ui, gesnipperd
2 teentjes Knoflook, geperst
2 theelepels Sambal oelek
200 ml Crème fraîche
6 stukjes Stemgember
2 rollen Bladerdeeg, vers
2 eetlepels Paneermeel
50 gram Oude kaas, geraspt
1 Ei
1 eetlepel Melk

Voor de kerrie-mix:

1 theelepel Uienpoeder
3 theelepels Kerriepoeder
1 eetlepel Bloem

Instructies

Kookmodus

  1. Begin met het marineren van de kip.
  2. Doe de blokjes kipfilet in een kom en voeg het zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder en komijnpoeder toe.
  3. Meng goed, zodat alle stukjes kip is bedekt met kruiden.
  4. Laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, maar een nachtje is nog beter.
  5. Laat de kersen uitlekken en mix alvast de kruiden voor de kerrie-mix.
  6. Tijd om de kip in de hoed te maken.
  7. Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden.
  8. Zet een hapjespan op het vuur en voeg de boter toe.
  9. Voeg de ui toe en bak 5 minuten tot ‘ie glazig is.
  10. Doe vervolgens de knoflook erbij en bak 3 minuten mee.
  11. Doe daarna de gemarineerde kip erbij en bak 10 minuten, tot ‘ie goudbruin is.
  12. Voeg vervolgens de kruiden voor de kerrie-mix erbij samen met de crème fraîche en sambal oelek en roer tot een romig geheel.
  13. Doe daarna de gehakte stemgember en uitgelekte kersen erbij en schep nog eens om.
  14. Proef af op peper en zout.
  15. Pak een beboterde taart of quichevorm erbij en bedek met de eerste rol bladerdeeg.
  16. Bestrooi de bodem met paneermeel, zodat ook de onderkant lekker knapperig wordt.
  17. Schep het kipmengsel van kip in de hoed op het bladerdeeg.
  18. Bestrooi met oude kaas en leg de andere rol bladerdeeg er bovenop.
  19. Snijd de overlappende randen van het bladerdeeg eraf.
  20. Het overgebleven deel kun je gebruiken om de hartige taart mee te decoreren.
  21. Kluts een eitje samen met wat melk en bestrijk de bovenkant, zodat de kip in de hoed een mooie kleur krijgt.
  22. Zet de kip in de hoed 40 minuten in de oven of tot ‘ie knapperig en goudbruin is.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen