Zomerse Pesto Krieltjes Salade Met Guanciale
origineel recept
20
keer bekeken
4 porties
Toegevoegd 2025-08-13
Geüpdatet 2025-08-13
Nederlands
Italian
Salad
Pork
Potatoes
Warm
Ingrediënten
4
Personen
(gebaseerd op 4)
1 kilo
Krieltjes
1
Courgette
100 gram
Guanciale
 
Verse basilicum
80 gram
Pesto
40 gram
Mayonaise
½
Rode ui
 
Pijnboompitten
 
Olijfolie
 
Zout en peper
Instructies
Kookmodus
Kook de
krieltjes
in ruim gezouten water. 15 minuten.
Giet af en laat kort uitstomen.
Verdeel de
krieltjes
over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met
olijfolie
,
zout en peper
. Schud goed door elkaar.
Bak de
krieltjes
20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Bak ondertussen de courgetteplakjes in een pan met een beetje olie, 2 minuten per kant.
Breng op smaak met
zout en peper
. Dit kan ook in de oven of op de bbq!
Bak de
guanciale
in een droge koekenpan krokant. Schud af en toe om. Giet af.
Voeg alles samen: de
krieltjes
,
pesto
,
mayonaise
,
courgette
,
guanciale
,
rode ui
,
verse basilicum
en
pijnboompitten
.
Roer door elkaar maak op smaak met
zout en peper
.
Smakelijk!
Beoordelingen
Log in om je eigen beoordeling te plaatsen
×
Unit
Grams
Milliliters
1 cup
227g
240ml
3/4 cup
170g
180ml
2/3 cup
151g
160ml
1/2 cup
114g
120ml
1/3 cup
76g
80ml
1/4 cup
57g
60ml
1 tbsp
15g
15ml
1 tsp
5g
5ml
1 lbs
454g
1 oz
28.3g
29.6ml
 
F
C
300F
150C
325F
165C
350F
177C
375F
190C
400F
200C
425F
220C
450F
230C
475F
245C
500F
260C