icon

Zomerse Pesto Krieltjes Salade Met Guanciale

Preview
origineel recept
20 keer bekeken
4 porties
Toegevoegd 2025-08-13
Geüpdatet 2025-08-13
Nederlands Italian Salad PorkPotatoesWarm

Ingrediënten

4
Personen
1 kilo Krieltjes
1 Courgette
100 gram Guanciale
  Verse basilicum
80 gram Pesto
40 gram Mayonaise
½ Rode ui
  Pijnboompitten
  Olijfolie
  Zout en peper

Instructies

Kookmodus

  1. Kook de krieltjes in ruim gezouten water. 15 minuten.
  2. Giet af en laat kort uitstomen.
  3. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Schud goed door elkaar.
  5. Bak de krieltjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  6. Of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Bak ondertussen de courgetteplakjes in een pan met een beetje olie, 2 minuten per kant.
  8. Breng op smaak met zout en peper. Dit kan ook in de oven of op de bbq!
  9. Bak de guanciale in een droge koekenpan krokant. Schud af en toe om. Giet af.
  10. Voeg alles samen: de krieltjes, pesto, mayonaise, courgette, guanciale, rode ui, verse basilicum en pijnboompitten.
  11. Roer door elkaar maak op smaak met zout en peper.
  12. Smakelijk!

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen