Shakshuka
origineel recept
64
keer bekeken
30 minuten
3 porties
Toegevoegd 2023-12-07
Geüpdatet 2024-03-15
Nederlands
Middle eastern
Main
Vegetarian
Warm
Ingrediënten
3
Personen
(gebaseerd op 3)
2
Ui
3 teentjes
Knoflook
1 el
Olijfolie
2 tl
Komijn
2 tl
Paprikapoeder
2 tl
Cayennepeper
2
Paprika
1
Venkel
300 gr
Verse tomaatjes
1 el
Tomatenpuree
 
Peper en zout
4
Eieren
400 gr
Gehakte tomatenblokjes
Instructies
Kookmodus
Neem een flinke koekenpan en verhit hierin de
olijfolie
.
Fruit de
ui
aan tot deze glazig is en voeg de
knoflook
,
komijn
,
paprikapoeder
en cayenne toe en bak dit even mee.
Bak vervolgens de
paprika
en de
venkel
mee in de pan tot deze zacht worden.
Voeg de
tomaatjes
en
tomatenpuree
toe en laat even pruttelen tot de
tomaatjes
uit elkaar vallen en een saus vormen. Breng op smaak met
peper en zout
.
Maak vier kuiltjes in de pan en breek hierin de
eieren
. Laat ze even meekoken tot het eiwit gestold is en serveer in de pan.
Opmerkingen
Lekker met flatbread!
Beoordelingen
Log in om je eigen beoordeling te plaatsen
×
Unit
Grams
Milliliters
1 cup
227g
240ml
3/4 cup
170g
180ml
2/3 cup
151g
160ml
1/2 cup
114g
120ml
1/3 cup
76g
80ml
1/4 cup
57g
60ml
1 tbsp
15g
15ml
1 tsp
5g
5ml
1 lbs
454g
1 oz
28.3g
29.6ml
 
F
C
300F
150C
325F
165C
350F
177C
375F
190C
400F
200C
425F
220C
450F
230C
475F
245C
500F
260C