icon

Shakshuka

Preview
origineel recept
64 keer bekeken
30 minuten
3 porties
Toegevoegd 2023-12-07
Geüpdatet 2024-03-15
Nederlands Middle eastern Main VegetarianWarm

Ingrediënten

3
Personen
2 Ui
3 teentjes Knoflook
1 el Olijfolie
2 tl Komijn
2 tl Paprikapoeder
2 tl Cayennepeper
2 Paprika
1 Venkel
300 gr Verse tomaatjes
1 el Tomatenpuree
  Peper en zout
4 Eieren
400 gr Gehakte tomatenblokjes

Instructies

Kookmodus

  1. Neem een flinke koekenpan en verhit hierin de olijfolie.
  2. Fruit de ui aan tot deze glazig is en voeg de knoflook, komijn, paprikapoeder en cayenne toe en bak dit even mee.
  3. Bak vervolgens de paprika en de venkel mee in de pan tot deze zacht worden.
  4. Voeg de tomaatjes en tomatenpuree toe en laat even pruttelen tot de tomaatjes uit elkaar vallen en een saus vormen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak vier kuiltjes in de pan en breek hierin de eieren. Laat ze even meekoken tot het eiwit gestold is en serveer in de pan.

Opmerkingen

Lekker met flatbread!

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen