icon

3 Bruschetta Variaties

Preview
origineel recept
48 keer bekeken
24 minuten
2 porties
Toegevoegd 2025-08-02
Geüpdatet 2025-08-02
Nederlands Italian Appetizer Other/mixed meatBreadWarm

Ingrediënten

2
Personen

Ingrediënten

  Broodjes
1 Ciabatta
1el Olijfolie
1 Teentje knoflook

Bruschetta met tomaat

2 Tomaten
1 Teentje knoflook
1tl Olijfolie
  Peper en zout naar smaak
  Verse blaadjes basilicum

Bruschetta met geitenkaas

100gr Verse geitenkaas
4 Plakjes parmaham
  Scheutje honing
  Balsamico siroop

Bruschetta met carpaccio

1 pakje Carpaccio
  Truffelmayonaise
  Handje rucola
  Pijnboompitten
  Parmezaanse kaas

Instructies

Kookmodus

    Broodjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de ciabatta in plakjes die ongeveer net zo dik zijn.
  3. Leg deze op een bakplaat en vet ze in met de olijfolie.
  4. Snij het teentje knoflook doormidden en ga daarmee over de broodjes.
  5. Bak de broodjes ongeveer 8 minuten.
  6. Laat vervolgens volledig afkoelen.
  7. Bruschetta met tomaat

  8. Snijdt de tomaat in kleine stukjes en pers het teentje knoflook.
  9. Doe dit samen in een bakje.
  10. Mix de olijfolie, basilicum blaadjes en peper & zout er door heen en breng op smaak.
  11. Verdeel dit over 1/3e van de broodjes.
  12. Bruschetta met geitenkaas

  13. Bak een paar plakjes parmaham knapeprig om te verkruimelen ter garnering
  14. Leg op elk broodje (1/3e van het totale brood) een plakje parmaham.
  15. Verdeel hier de geitenkaas over.
  16. Breng op smaak met een scheutje honing en de balsamico siroop.
  17. Garneer met de verkruimelde, krokant gebakken ham.
  18. Bruschetta met carpaccio

  19. Snij de carpaccio in kleine stukjes.
  20. Leg hierop rucola, parmezaanse kaas, pijnboompitten en een schepje truffelmayonaise.
  21. Vouw dit dicht.
  22. Leg op het broodje nog wat rucola.
  23. Leg hier de carpaccio bonbon op en doe bovenop nog wat truffelmayonaise.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen