icon

Tortellinischotel Met Mascarpone Tomatensaus

Preview
origineel recept
63 keer bekeken
4 porties
Toegevoegd 2024-01-24
Geüpdatet 2024-02-16
Nederlands Italian Main VegetarianPastaWarm

Ingrediënten

4
Personen
1 Ui
2 teentjes Knoflook
1 Courgette
1 Rode paprika
1 Wortel
400 gram Tortellini met kaas
400 gram Tomaatblokjes
250 gram Mascarpone
50 gram Parmigiano reggiano
1 el Italiaanse kruiden
  Peper en zout

Instructies

Kookmodus

  1. Zet een pan met water op voor de tortellini. Breng het water aan de kook en kook de tortellini volgens de bereidingstijd op de verpakking.
  2. Snipper de ui en de teentjes knoflook.
  3. Snijd de courgette, wortel en paprika in stukjes.
  4. Fruit de wortel, ui en knoflook aan. Voeg dan de courgette, paprika, Italiaanse kruiden toe en bak nog een minuutje of 6 mee. Optioneel: voeg ook tomatenpuree toe.
  5. Voeg dan de tomatenblokjes en mascarpone toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden.
  6. Voeg naar smaak chilivlokken en citroensap toe.
  7. Roer de tortellini door de saus.
  8. Serveer en garneer met de Parmigiano Reggiano.

Opmerkingen

Je kan natuurlijk ook tortellini met ham of andere vulling gebruiken.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen

Merel

2024-02-02 12:26

Heerlijk! Je kan ook tomato frito gebruiken in plaats van blokjes voor een gladdere saus