icon

Romige Gnocchi Met Spek, Spinazie En Champignons

Preview
origineel recept
105 keer bekeken
20 minuten
3 porties
Toegevoegd 2024-08-14
Geüpdatet 2024-08-15
Nederlands Italian Main PorkPastaWarm

Ingrediënten

3
Personen
300g Spekblokjes
  Parmezaanse kaas
230gr Champignons
500gr Gnocchi
120ml Kippenbouillon
250ml Slagroom
2 Teentjes knoflook
1 Sjalot
0,5tl Italiaanse kruiden
0,5tl Paprikapoeder gerookt
200gr Spinazie
  Zout
  Peper
  Chili flakes naar smaak

Instructies

Kookmodus

  1. Smelt wat boter in een koekenpan.
  2. Bak de in plakjes gesneden champignons 3 a 4 minuten op middelhoog vuur, tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg gaandeweg de sjalot en knoflook toe, wat kruiden en bak nog even door.
  3. Bak ondertussen in een grotere pan de spekjes op.
  4. Voeg de gnocchi toe en bak eventjes door in het vet van de spekjes.
  5. Voeg aan de spekjes en gnocchi de gebakken champignons toe, de kippenbouillon, zware room, Italiaanse kruiden, gerookte paprikapoeder en ¼ theelepel zout toe.
  6. Breng aan de kook op middelhoog vuur en roer alles goed door elkaar.
  7. Dek af met een deksel en laat de gnocchi ongeveer 5 minuten koken op middelhoog vuur terwijl de saus kookt.
  8. Voeg de verse spinazie toe en laat op middelhoog vuur, al roerende, de spinazie slinken.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen

Martijn

Edited 2025-01-08 18:34

Was lekker, extra zout is niet nodig