icon

Krokant Gebakken Oesterzwammen

Preview
origineel recept
69 keer bekeken
30 minuten
4 porties
Toegevoegd 2024-04-01
Geüpdatet 2024-04-01
Nederlands Side VegetarianWarm

Ingrediënten

4
Personen
250 gr Oesterzwammen
  Zonnebloemolie of frituurolie, om in te bakken
100 gr Tarwebloem
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uipoeder
‘n afgestreken tl Zout
2 tl Suiker
250 gr Plantaardige melk (b.v. soja)
100 gr Tarwebloem
½ tl Knoflookpoeder
1 tl Paprikapoeder
½ tl Cayennepeper
½ tl Tijm
  Zout en peper naar smaak

Instructies

Kookmodus

  1. Zorg ervoor dat de oesterzwammen goed schoon en droog zijn. Scheur eventuele grote exemplaren in kleinere stukken.
  2. Neem daarna twee kommen en meng in de eerste kom alle ingrediënten voor het beslag. Doe de tarwebloem in de kom en voeg dan knoflookpoeder, uipoeder, zout en suiker toe. Giet er de plantaardige melk over en meng het geheel tot ’n vloeibaar beslag.
  3. In de andere kom meng je alle ingrediënten die je nodig hebt om de ‘vegan fried chicken’ te paneren. Dus de tarwebloem, knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, tijm en zout en peper naar smaak.
  4. Verhit daarna de olie tot 170 graden. Doop nu elk stuk oesterzwam eerst in het beslag rol ze vervolgens door het droge mengsel.
  5. Laat ze daarna meteen in de hete olie glijden en bak ze in 3-5 minuten gaar en goudkleurig.
  6. Serveer de ‘vegan fried chicken’ met alleen wat zout en citroen of met je favoriete sausje – Eet smakelijk!

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen