icon

Gnocchi In Romige Tomatensaus Met Mozzarella, Kip, Courgette En Champignons

Preview
origineel recept
55 keer bekeken
20 minuten
5 porties
Toegevoegd 2025-02-11
Geüpdatet 2025-05-08
Nederlands Italian Main ChickenPastaWarm

Ingrediënten

5
Personen
1000 gram Verse gnocchi
390 gram Tomatensaus basilicum
100 gram Tomaten tapenade
800 gram Kipfilet, in blokjes
150 gram Crème fraiche light
600 gram Champignons
2 Paprika
1 Courgette
1 Witte ui
5 Teentjes knoflook
125 gram Mozzarella light
150 gram Cherrytomaten
  Verse basilicum
  Peper, zout, paprikapoeder & italiaanse kruiden

Instructies

Kookmodus

  1. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  2. Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de kipfiletblokjes toe, breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en bak gaar.
  4. Snijd de courgette, paprikas en champignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak tot ze zacht zijn.
  5. Roer de tomatensaus en tomaten tapenade door het mengsel. Voeg ook de crème fraîche toe en meng goed door.
  6. Roer de gnocchi erdoor en verwarm alles nog een paar minuten.
  7. Snijd de cherrytomaten doormidden en voeg ze aan het gerecht toe, samen met de mozzarella in blokjes.
  8. Laat de mozzarella smelten en garneer met verse basilicum.

Voedingswaarden

Calories660 kcal
Eiwit37 g
Khd75 g
Vet21,7 g

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen