icon

Flammkuchen Met Spek En Uien

Preview
origineel recept
51 keer bekeken
80 minuten
4 porties
Toegevoegd 2023-12-29
Geüpdatet 2024-01-06
Nederlands Main PorkBreadWarm

Ingrediënten

4
Personen
350 g Tarwebloem
5 g Gist
210 ml Water
1 el Olijfolie
7 g Zout
150 g Spek, in reepjes
200 ml Crème fraiche
2 Uien, in fijne ringen
  Peper
  Zout

Instructies

Kookmodus

  1. Doe de bloem in een keukenmachine. Voeg het gist en het zout toe. Voeg dan ook het water en de olijfolie toe.
  2. Kneed het deeg 10 minuten op matige snelheid tot een soepel deeg dat licht plakkerig en elastisch is.
  3. Laat afgedekt een uur rijzen op een warme plek.
  4. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  5. Rol het deeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat tot een rechthoek of een cirkel.
  6. Besmeer het deeg met de crème fraiche. Verdeel hierover de uien met de spekreepjes. Kruid bij met peper en zout.
  7. Bak de Flammkuchen 10 minuten af in de warme oven.

Opmerkingen

Ook lekker met: Pittige worst, Parmaham en rucola, Brie en nootjes, Geitenkaas en appel, Gerookte zalm, Champignons en pesto

Voedingswaarden

Calorieën860.27 kcal
Koolhydraten66.24 g
Waarvan suikers4.2 g
Vet60.6 g
Waarvan verzadigd25.2 g
Proteïnen12.35 g
Vezels3.35 g

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen