icon

Volkoren Penne Met Rode Pesto En Gegrilde Kip

Preview
origineel recept
48 keer bekeken
20 minuten
3 porties
Toegevoegd 2023-09-10
Geüpdatet 2023-09-10
Nederlands Italian Main ChickenPastaWarm

Ingrediënten

3
Personen
300 g Volkoren penne
190 g Rode pesto
100 g Creme fraice
  Rucola
2 Tomaten
2 Paprikas
3 Teentje knoflook
30 g Pijnboompitten
60 g Zongedroogde tomaten
50 g Parmezaan
500 g Kipfilet
2 el Olijfolie extra vierge
  Peper
  Zout

Instructies

Kookmodus

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  2. Snij de tomaat, de zongedroogde tomaatjes en de paprikas in blokjes.
  3. Pel de knoflook en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de knoflook en de ui even aan.
  4. Voeg dan de kip toe. Verwarm een grillpan en bak de kipfilets 3-4 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout. Wanneer deze bijna klaar is voeg je de paprika toe.
  5. Bak even door, en voeg dan de tomaten en zongedroogde tomaten toe.
  6. Voeg dan de pesto en de creme fraiche toe en laat even doorpruttelen.
  7. Bak de pijnboompitten aan.
  8. Serveer en garneer met rucola, pijnboompitten en parmezaan.

Opmerkingen

Je kan ook courgette gebruiken als toevoeging of vervanging van de paprika.

Voedingswaarden

Calorieën890.28 kcal
Koolhydraten73.57 g
Waarvan suikers6.35 g
Vet37.94 g
Waarvan verzadigd7.22 g
Proteïnen56.99 g
Vezels13.03 g

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen