icon

Kip Kerrie

Preview
origineel recept
48 keer bekeken
20 minuten
4 porties
Toegevoegd 2024-02-15
Geüpdatet 2024-02-15
Nederlands Main ChickenRiceWarm

Ingrediënten

4
Personen
500 gram Kip
400 gram Sperziebonen
250 ml Kookroom
200 gram Rijst
2 teentjes Knoflook
1 Ui
1½ eetlepel Kerriepoeder
1 theelepel Verse gember (geraspt)
1 theelepel Korianderpoeder
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Komijn
½ theelepel Chilivlokken
  Boter of olie, peper en zout

Instructies

Kookmodus

  1. Kook de rijst en zet een pan water met een snuf zout op het vuur voor de sperziebonen.
  2. Snijd de kip in kleine blokjes, snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en snijd de kontjes van de sperziebonen (was ze ook even).
  3. Doe een beetje boter of olie in een ruime koekenpan en fruit het ui en knoflook even aan.
  4. Voeg dan de gember toe, bak even mee tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de kip toe.
  5. Kruid de kip met de kerrie, peper en zout en bak deze gaar.
  6. Ondertussen kook je de sperziebonen beetgaar en giet je ze af.
  7. Doe de kookroom bij de kip in de pan en de overige kruiden (1 theelepel van elk: korianderpoeder, paprikapoeder, komijn en een halve theelepel chilivlokken).
  8. Roer door, laat dit even pruttelen, proef en breng verder op smaak met peper en zout indien nodig.
  9. Verdeel de rijst over de borden samen met de sperziebonen (garneer eventueel met een beetje amandelschaafsel mocht je dit in huis hebben) en de kip kerrie. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calorieën542kcal
Koolhydraten41g
Eiwitten43g
Vetten23g
Verzadigd vet11g

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen

Marcokookt

2024-02-15 21:17

Persoonlijk zou ik de saus iets vloeibaarder willen hebben. Je kunt dan het beste een klein half bakje crème frâiche light toevoegen bij de saus .