Gehaktballen Van Restaurant De Librije
origineel recept
57
keer bekeken
60 minuten
4 porties
Toegevoegd 2023-09-26
Geüpdatet 2024-06-16
Nederlands
Main
Beef
Warm
Ingrediënten
4
Personen
(gebaseerd op 4)
400 gram
Rundergehakt
1 pot
Vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond
2 eetlepels
Ketjap manis
2 eetlepels
Grove mosterd
1 tl
Cayennepeper
2 kleine
Eieren
80 g
Paneermeel
3 el
Roomboter
Instructies
Kookmodus
Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alles goed gemengd is.
Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan.
Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Opmerkingen
Ook lekker op een wit broodje met wijko satesaus
Beoordelingen
Log in om je eigen beoordeling te plaatsen
×
Unit
Grams
Milliliters
1 cup
227g
240ml
3/4 cup
170g
180ml
2/3 cup
151g
160ml
1/2 cup
114g
120ml
1/3 cup
76g
80ml
1/4 cup
57g
60ml
1 tbsp
15g
15ml
1 tsp
5g
5ml
1 lbs
454g
1 oz
28.3g
29.6ml
 
F
C
300F
150C
325F
165C
350F
177C
375F
190C
400F
200C
425F
220C
450F
230C
475F
245C
500F
260C