icon

Gehaktballen Van Restaurant De Librije

Preview
origineel recept
57 keer bekeken
60 minuten
4 porties
Toegevoegd 2023-09-26
Geüpdatet 2024-06-16
Nederlands Main BeefWarm

Ingrediënten

4
Personen
400 gram Rundergehakt
1 pot Vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond
2 eetlepels Ketjap manis
2 eetlepels Grove mosterd
1 tl Cayennepeper
2 kleine Eieren
80 g Paneermeel
3 el Roomboter

Instructies

Kookmodus

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alles goed gemengd is.
  2. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan.
  4. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.

Opmerkingen

Ook lekker op een wit broodje met wijko satesaus

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen