icon

Kip Madras

Preview
origineel recept
42 keer bekeken
25 minuten
4 porties
Toegevoegd 2023-10-28
Geüpdatet 2023-10-28
Nederlands Indian Main ChickenRiceWarm

Ingrediënten

4
Personen
300 gr Kippendijen (of vega kip)
1 Ui
1 Teen knoflook
2 cm Gember
1 Paprika
2 Tomaten
200 ml Crème fraîche
  Olie om te bakken
300 gr Rijst
400 gr Sperziebonen
2 Bosuien
1 snuf Peper en zout
1 theelepel Kerrie
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Komijn
1 theelepel Kurkuma
1 snuf Kaneel

Instructies

Kookmodus

  1. Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten. En ook de sperziebonen in ca. 14 minuten.
  2. Hak ondertussen de ui, gember en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie.
  3. Voeg de paprika en tomaten in blokjes toe. Bak daarna ook de (vega) kip in stukjes mee.
  4. Doe alle kruiden van het kruidenmengsel erbij en roer goed door.
  5. Voeg de crème fraîche toe en roer erdoor.
  6. Schep wat rijst en boontjes op een bord. Doe daar de kip madras bij.
  7. Hak de bosuien in ringetjes en garneer het gerecht hiermee.
  8. Tip: voeg een fijngehakte halve rode peper toe samen met de uien voor een pittige smaak.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen