61 keer bekeken
240 minuten
6 porties
Toegevoegd 2024-02-08
Geüpdatet 2024-03-02
Nederlands Italian Dessert Other/mixed meatCold
6
Personen (gebaseerd op 6)
| 200 ml | Espresso |
| 50 ml | Amandellikeur, marsala of cognac |
|   | Lange vingers |
| 4 | Eidooiers |
| 110 gr | Suiker |
| 500 gr | Mascarpone, op kamertemperatuur |
| 3 | Eiwitten |
| Snuf | Zout |
|   | Cacaopoeder, om te bestrooien |
- Klop de
[eidooiers] met de helft van de [suiker] met een (hand)mixer met garde(s) tot een zeer romig mengsel, dit duurt zeker 5 minuten. - Voeg vervolgens de
[mascarpone toe] aan het eidooiermengsel en klop dit tot een homogene massa. - Doe de
[eiwitten] met een snuf [zout] in een vetvrije kom en zorg dat de garde(s) van de mixer heel goed schoongemaakt zijn. - Klop de
[eiwitten] met een (hand)mixer met garde(s) stijf. - Voeg lepel voor lepel de resterende
[suiker] toe. - Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarponemengsel en meng dit tot een egale crème.
- Meng de
[espresso] met de drank naar keuze. Doop hier de [lange vingers] één voor één kort in en bedek daarmee de bodem van een (oven)schaal van ongeveer 25×18 centimeter. - Verdeel hier de helft van het tiramisumengsel overheen en strijk dit glad.
- Herhaal beide stappen en zet de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Bestuif voor het serveren met een dikke laag
[cacaopoeder].
Beoordelingen
Log in om je eigen beoordeling te plaatsen JessemooiBier
Edited 2024-02-16 22:53
★ ★ ★ ★ ★
Echt overheerlijk, ik zou het ten harte aanraden!!
Marcokookt
2024-03-02 14:34
★ ★ ★ ★ ★
Classic, maar o zo lekker! Als je de Tiramisu was steviger wil hebben moet je bij de eiwitten wat suiker doen en dan wat langer opkloppen.