icon

Klassieke Tiramisu

Preview
origineel recept
61 keer bekeken
240 minuten
6 porties
Toegevoegd 2024-02-08
Geüpdatet 2024-03-02
Nederlands Italian Dessert Other/mixed meatCold

Ingrediënten

6
Personen
200 ml Espresso
50 ml Amandellikeur, marsala of cognac
  Lange vingers
4 Eidooiers
110 gr Suiker
500 gr Mascarpone, op kamertemperatuur
3 Eiwitten
Snuf Zout
  Cacaopoeder, om te bestrooien

Instructies

Kookmodus

  1. Klop de eidooiers met de helft van de suiker met een (hand)mixer met garde(s) tot een zeer romig mengsel, dit duurt zeker 5 minuten.
  2. Voeg vervolgens de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en klop dit tot een homogene massa.
  3. Doe de eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom en zorg dat de garde(s) van de mixer heel goed schoongemaakt zijn.
  4. Klop de eiwitten met een (hand)mixer met garde(s) stijf.
  5. Voeg lepel voor lepel de resterende suiker toe.
  6. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarponemengsel en meng dit tot een egale crème.
  7. Meng de espresso met de drank naar keuze. Doop hier de lange vingers één voor één kort in en bedek daarmee de bodem van een (oven)schaal van ongeveer 25×18 centimeter.
  8. Verdeel hier de helft van het tiramisumengsel overheen en strijk dit glad.
  9. Herhaal beide stappen en zet de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Bestuif voor het serveren met een dikke laag cacaopoeder.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen

JessemooiBier

Edited 2024-02-16 22:53

Echt overheerlijk, ik zou het ten harte aanraden!!

Marcokookt

2024-03-02 14:34

Classic, maar o zo lekker! Als je de Tiramisu was steviger wil hebben moet je bij de eiwitten wat suiker doen en dan wat langer opkloppen.