icon

Teriyaki Zalm Met Noodles En Chili Olie

Preview
origineel recept
75 keer bekeken
30 minuten
2 porties
Toegevoegd 2024-02-19
Geüpdatet 2024-02-20
Nederlands Eastern Main FishNoodlesWarm

Ingrediënten

2
Personen
2 Zalmfilets
180 gram (soba) noodles
500 gram Wokgroente
1 Ui
3 teentjes Knoflook
  Gember
2 Eieren (m)
1 el Olie
  Crispy chili olie, hoeveelheid naar smaak
1 Bosui, in ringen gesneden
  Zwart en wit sesamzaad
4 el Ketjap manis
2 el Sojasaus
1 el Donkerbruine basterdsuiker
2 tl Honing
1 el Sesamolie
1 el Maïzena

Instructies

Kookmodus

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng voor de glaze de ketjap, sojasaus, bruine suiker, honing en sesamolie. Smeer de zalm hiermee in en bak 10 a 12 minuten af in de oven. Zet de rest van de glaze opzij voor straks.
  3. Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
  4. Breng ook een pan water aan de kook, voeg de eieren toe wanneer het water kookt en kook precies 6 en een halve minuut. Spoel daarna direct goed af met koud water. Pel en zet opzij.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en gember aan. Bak de roerbakgroente 3 minuten. Voeg de glaze en 100 ml water toe. Maak een maïzena papje door de maïzena met een el water te mengen en voeg dit toe aan de saus. Laat al roerend inkoken tot een saus en voeg dan de noodles toe. Meng goed door.
  6. Dien de noodles met groente op. Leg de zalm erbovenop en de gehalveerde eitjes erbij. Garneer met crispy chili olie, hoeveelheid naar smaak, sesamzaad en bosui. Dien direct op.

Opmerkingen

Lekker met kroepoek ernaast!

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen

Martijn

2024-03-17 17:56

Erg lekker, ook prima te doen met de vegetarische zalm van vivera.