icon

Gnocchi Alla Sorrentina

Preview
origineel recept
13 keer bekeken
25 minuten
4 porties
Toegevoegd 2025-05-28
Geüpdatet 2025-05-28
Nederlands Italian Main VegetarianPastaWarm

Ingrediënten

4
Personen

Ingrediënten

11 Middelgrote ui
2 Tenen knoflook
1 el Milde olijfolie
15 g Verse basilicum
425 ml Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten
500 g Gnocchi
2 Bollen mozzarella
90 g Parmigiano reggiano-poeder

Instructies

Kookmodus

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min.
  3. Snijd ondertussen de stelen van het basilicum grof.
  4. Voeg de knoflook toe en fruit nog 3 min.
  5. Voeg de passata en basilicumstelen toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Laat in ca. 15 min. op laag vuur tot ⅔ inkoken.
  7. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  9. Snijd de mozzarella in blokjes.
  10. Meng de gnocchi, de helft van de mozzarella en de Parmezaanse kaas door de tomatensaus en schep in de ovenschaal.
  11. Verdeel de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas erover.
  12. Bak de gnocchi alla sorrentina ca. 12 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
  13. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

Voedingswaarden

Energie510 kcal
Koolhydraten50 g
Waarvan suikers7 g
Natrium840 mg
Eiwit25 g
Vet22 g
Waarvan verzadigd13 g
Vezels5 g

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen