icon

Aardappelkroket & Chili Crisp Halloumi Salade

Preview
origineel recept
12 keer bekeken
4 porties
Toegevoegd 2025-08-13
Geüpdatet 2025-08-13
Nederlands Salad VegetarianPotatoesWarm

Ingrediënten

4
Personen

Voor de salade

1 zak Aardappelkroketjes
225 g Grillkaas of halloumi
1 el Honing
1 el Crispy chili olie
6 Midi komkommers
1 bosje Bosui, fijngehakt
2 Rijpe avocado’s
Ca. 4 Grote augurken, in blokjes
4 el Ingelegde rode ui

Voor de dille dressing

30 g Verse dille (met steel)
15 g Verse koriander (met steel)
1 teentje Knoflook
4 el Griekse yoghurt
1 el Mayonaise
4 el Sap uit een pot augurken
  Flinke snuf zout
  Fijngemalen zwarte peper

Instructies

Kookmodus

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Snijd de halloumi in kleine blokjes en meng deze met de honing en chili olie.
  4. Verdeel ook de blokjes halloumi over de bakplaat.
  5. Bak dit 15-20 minuten in de oven. Hussel halverwege voorzichtig even door.
  6. Je kan de aardappelkroketjes ook los bereiden van de halloumi in de Airfryer, dan worden ze iets knapperiger.
  7. Snijd ondertussen de rest van de groenten en doe deze alvast in een schaal.
  8. Serveer met de aardappelkroketjes, halloumi blokjes en dille dressing.
  9. Maak de dressing door alle ingrediënten fijn te blenden met een staafmixer of foodprocessor.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen