icon

Pasta Met Romige Courgette Saus, Crispy Serranoham & Burrata

Preview
origineel recept
16 keer bekeken
2 porties
Toegevoegd 2025-08-13
Geüpdatet 2025-08-13
Nederlands Italian Main PorkPastaWarm

Ingrediënten

2
Personen
150 gram Pasta naar keuze
4 Plakken serranoham
1 Courgette
70 gram Witte ui
50 gram Cottage cheese light
100 ml Kookroom light
1 el Olijfolie
3 Teentjes knoflook
1 Bol burrata
1 kopje Pastawater
10 gram Pijnboompitten, geroosterd
1 handje Rucola
  Peper & zout

Instructies

Kookmodus

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het pastawater.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de serranoham op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten krokant.
  3. Snijd de courgette in partjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Fruit eerst de ui en knoflook aan, voeg daarna de courgette toe. Bak tot alles zacht is en breng op smaak met peper en zout.
  5. Mix of pureer de courgette samen met de cottage cheese, kookroom, peper en zout tot een gladde saus.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  7. Meng de saus door de pasta. Voeg een beetje van het pastawater toe om de saus mooi romig te maken.
  8. Serveer de pasta met burrata, krokante serranoham, geroosterde pijnboompitten, rucola en extra peper.

Voedingswaarden

Calories618 kcal
Eiwit29 gram
Khd57 gram
Vet30 gram

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen