icon

Smashed Falafel

Preview
origineel recept
7 keer bekeken
4 porties
Toegevoegd 2025-09-16
Geüpdatet 2025-09-16
Nederlands Middle eastern Main VegetarianWrapsWarm

Ingrediënten

4
Personen

Voor de falafel

1 blik Kikkererwten
1 Ui
2 Tenen knoflook
15 g Verse platte peterselie
15 g Verse koriander
2 el Kikkererwtenmeel
½ tl Zout
1 tl Gemalen komijn
1 tl Gemalen koriander
1 tl Chilivlokken of cayennepeper
½ tl Paprikapoeder

Voor de salade

3 Midi komkommers
300 g Tomaten
1 Grote rode ui
1 tl Sumac
½ tl Zout
2 el Citroensap
2 el Olijfolie

Voor het serveren

4 stuks Libanees brood
1 bakje Pittige hummus
  Optioneel
Paar el Tahin
  Feta of witte kaas

Instructies

Kookmodus

  1. Laat de kikkererwten schoon en laat ze uitlekken.
  2. Doe de kikkererwten met de rest van de ingrediënten in een foodprocessor.
  3. Blend 2-3 minuten tot een gemalen mengsel.
  4. Snijd de midi komkommers en tomaat in stukken en snijd de rode ui in (het liefst flinterdunne) halve ringen.
  5. Meng deze met de rest van de ingrediënten en zet opzij.
  6. Verhit 2 el olijfolie in een goede anti-aanbak pan.
  7. Spreid 2 el van het kikkererwtenmengsel over de bovenkant van een brood.
  8. Leg het brood met de besmeerde kant naar beneden en bak dit rustig om middelhoog vuur, ongeveer 5 minuten.
  9. Draai het hierna voorzichtig om om te checken of het al goudbruin is.
  10. Beleg het midden met de salade en top dit af met wat pittige humus, tahin en optioneel wat verkruimelde feta.
  11. Eet smakelijk!

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen