icon

Turkse Beyti

Preview
origineel recept
38 keer bekeken
25 minuten
4 porties
Toegevoegd 2024-07-09
Geüpdatet 2024-07-09
Nederlands Middle eastern Main BeefBreadWarm

Ingrediënten

4
Personen

Voor 4 personen:

Gehaktvulling:

500 gram Runder gehakt
2 Uitjes
2 Groene turkse pepers (sivri biber)
1 handjevol Peterselie
1 volle eetlepel Peperpuree
2 theelepels Komijn
2 Teentjes knoflook
2 theelepels Paprikapoeder
2 theelepels Zwarte peper
1 eetlepel Chillivlokken
  Zout naar smaak
1 Pak filodeeg
2 eetlepels Water
2 eetlepels Zonnebloemolie
2 eetlepels Roomboter
2 eetlepels Tomatenpuree
2 el Heinz frito
250 gram Turkse yoghurt
  Eventueel zout naar smaak

Instructies

Kookmodus

  1. Snijd de ui fijn in kleine stukken & snijd de rode peper en peterselie heel fijn. Rasp de knoflook.
  2. Vervolgens meng je alle bovenstaande ingrediënten voor de gehaktvulling met elkaar tot een geheel (voeg minder/meer kruiden toe naar smaak).
  3. Meng in een kommetje en zonnebloemolie, tomaten Heinz frito tot een geheel. Hier ga je de filodeeg mee insmeren.
  4. Smeer het mengsel d.m.v. een kwastje erop, laat geen kale plekken achter.
  5. Verdeel de köfte onderaan en rol het op. Snijd in stukken en doe het op een ovenschaal.
  6. Smeer de beyti in met een mengsel van zonnebloemolie en roomboter. Doe het daarna in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 á 15 minuten.Of tot het filodeeg goudbruin is.
  7. Terwijl de beyti in de oven is: smelt de boter in een klein pannetje en voeg er tomatenpuree aan toe, indien nodig ook een beetje gekookt water (als het niet waterig wordt). Daarna kun je er zout naar smaak aan toevoegen.
  8. Als de beyti uit de oven is, kan je beginnen met serveren.
  9. Verdeel de stukjes beyti over een bord, doe daarover het tomatensausje en serveer met yoghurt.
  10. Nog een tip: gril tomaten en groene Turkse pepers voor ernaast! & natuurlijk de Turkse rijst. Eetsmakelijk!!

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen