icon

Snelle Curry Met Rijst En Halloumi

Preview
origineel recept
53 keer bekeken
30 minuten
4 porties
Toegevoegd 2024-07-06
Geüpdatet 2024-07-06
Nederlands Mediterranean Main VegetarianRiceWarm

Ingrediënten

4
Personen
1 Ui
1 blikje Tomatenpuree
1 theelepel Komijn
1 theelepel Paprikapoeder
1 blik Tomatenblokjes
250 gram Cherrytomaten
200 gram Spinazie
200 ml Kookroom
300 gram Halloumi
  Peper
  Zout

Voor ernaast:

  Rijst
  Naam/flatbread

Instructies

Kookmodus

  1. Kook de rijst volgens de verpakking
  2. Snipper de ui. Verwarm een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot deze glazig is.
  3. Voeg de tomatenpuree, de komijn en het paprikapoeder toe en bak een minuut op zacht vuur.
  4. Voeg dan de tomaten uit blik toe. Vul het blik met water en voeg dat ook toe. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de tomaten ongeveer 10 minuutjes pruttelen.
  5. Voeg dan hand voor hand de spinazie toe en laat deze steeds slinken.
  6. Voeg de kookroom toe als alle spinazie is geslonken. Laat zachtjes pruttelen en breng de saus op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de halloumi in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de curry en warm ze kort op.
  8. Serveer de curry met warme naan.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen