icon

Pasta Pesto Met Een Chili Lemon Chicken

Preview
origineel recept
35 keer bekeken
2 porties
Toegevoegd 2025-02-02
Geüpdatet 2025-02-02
Nederlands Italian Main ChickenPastaWarm

Ingrediënten

2
Personen

Voor de pesto

30g Basilicum
1 Knoflook teentje
Een handje Pistache noten
30g Parmezaanse kaas
75ml Olijfolie

Voor de pasta

1 Courgette
6 Zongedroogde tomaten
250g Pasta (mafaldine)
2 Kipfilet
1 Citroen
  Chili vlokken
  Peper
  Zout
  Roomboter
  Olijfolie

Instructies

Kookmodus

  1. Begin met het maken van de pesto door de knoflook met wat zout fijn te malen in een vijzel.
  2. Voeg vervolgens de pistache noten en basilicum toe en stamp weer tot fijn.
  3. Voeg tot slot de parmezaanse kaas, olijfolie en nog wat peper toe en roer door.
  4. Snij de courgette in kwart schijfjes en de zongedroogde tomaten in reepjes.
  5. Bak de kipfilet op smaak gemaakt met zout en chili vlokken goudbruin in wat roomboter (circa 5 minuten per kant op middel laag vuur) blus af met het sap van 1 citroen en haal uit de pan.
  6. Kook ondertussen de pasta gaar.
  7. Haal een doekje door de bak pan en fruit de courgette en tomaten aan in wat olijfolie met wat peper en zout.
  8. Voeg na 5 minuten de pasta aan de groenten toe samen met een lepel pasta water.
  9. Voeg ook de pesto toe en roer door.
  10. Serveer met de kipfilet bovenop samen met wat fijngesneden pistache noten en parmezaanse kaas.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen