Tomaten Orzo Met Gehakt En Mozzarella
origineel recept
7
keer bekeken
30 minuten
3 porties
Toegevoegd 2025-09-18
Geüpdatet 2025-09-18
Nederlands
Italian
Main
Beef
Pasta
Warm
Ingrediënten
3
Personen
(gebaseerd op 3)
Benodigdheden:
250 gr
Orzo
300 gr
Rundergehakt
1
Courgette
1
Ui
1
Paprika
2
Tenen knoflook
1
Bol mozzarella
2 tl
Basilicum
2 tl
Oregano
300 ml
Tomaten passata
500 ml
Groentebouillon
 
Crispy chili oil
 
Zout/peper
Instructies
Kookmodus
Snipper de
ui
en snijd de
knoflook
fijn.
Snijd de
paprika
en
courgette
in stukjes.
Breng het gehakt op smaak met de kruiden.
Giet een scheutje olie in een hapjespan en voeg het gehakt toe.
Bak het gehakt rul.
Voeg de
ui
,
paprika
,
knoflook
en
courgette
toe.
Bak dit 5 minuten mee.
Voeg de
orzo
,
tomaten passata
en bouillon toe.
Laat de
orzo
zachtjes pruttelen totdat het gaar is (15 minuten ongeveer).
Roer regelmatig door,
orzo
wil nog wel eens vast gaan kleven aan de bodem van de pan.
Verdeel de
orzo
over 3 borden.
Serveer met wat stukjes
mozzarella
, verse
basilicum
en
crispy chili oil
.
Beoordelingen
Log in om je eigen beoordeling te plaatsen
×
Unit
Grams
Milliliters
1 cup
227g
240ml
3/4 cup
170g
180ml
2/3 cup
151g
160ml
1/2 cup
114g
120ml
1/3 cup
76g
80ml
1/4 cup
57g
60ml
1 tbsp
15g
15ml
1 tsp
5g
5ml
1 lbs
454g
1 oz
28.3g
29.6ml
 
F
C
300F
150C
325F
165C
350F
177C
375F
190C
400F
200C
425F
220C
450F
230C
475F
245C
500F
260C