icon

Tomaten Orzo Met Gehakt En Mozzarella

Preview
origineel recept
7 keer bekeken
30 minuten
3 porties
Toegevoegd 2025-09-18
Geüpdatet 2025-09-18
Nederlands Italian Main BeefPastaWarm

Ingrediënten

3
Personen

Benodigdheden:

250 gr Orzo
300 gr Rundergehakt
1 Courgette
1 Ui
1 Paprika
2 Tenen knoflook
1 Bol mozzarella
2 tl Basilicum
2 tl Oregano
300 ml Tomaten passata
500 ml Groentebouillon
  Crispy chili oil
  Zout/peper

Instructies

Kookmodus

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Snijd de paprika en courgette in stukjes.
  3. Breng het gehakt op smaak met de kruiden.
  4. Giet een scheutje olie in een hapjespan en voeg het gehakt toe.
  5. Bak het gehakt rul.
  6. Voeg de ui, paprika, knoflook en courgette toe.
  7. Bak dit 5 minuten mee.
  8. Voeg de orzo, tomaten passata en bouillon toe.
  9. Laat de orzo zachtjes pruttelen totdat het gaar is (15 minuten ongeveer).
  10. Roer regelmatig door, orzo wil nog wel eens vast gaan kleven aan de bodem van de pan.
  11. Verdeel de orzo over 3 borden.
  12. Serveer met wat stukjes mozzarella, verse basilicum en crispy chili oil.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen