Griekse Pita's
origineel recept
7
keer bekeken
6 porties
Toegevoegd 2025-09-16
Geüpdatet 2025-09-16
Nederlands
Greek
Main
Chicken
Bread
Warm
Ingrediënten
6
Personen
(gebaseerd op 6)
Voor 6 pita's
7 gram
Gedroogde gist
240 gram
Lauwwarm water
350 gram
Patentbloem
15 gram
Olijfolie
7 gram
Zout
Instructies
Kookmodus
Meng het
water
met de
gist
, de bloem,
olijfolie
en
zout
.
Kneed tot een soepel deeg (5 a 8 minuten in keukenmachine op stand 4).
Dek af en laat rijzen tot verdubbeld. Houd er rekening mee met dat dit ongeveer een uur duurt als het binnen rond de 21 graden is.
Bebloem het aanrecht en maak 6 gelijke porties.
Bol elke portie op tot een bolletje door alle zijkanten naar binnen te vouwen tot je deeg eruit ziet als een soort mozzarella bal.
Dan op een niet bebloemd aanrecht draai je het bolletje om zodat de naadkant naar beneden zit en rol je het deeg in je hand over het aanrecht.
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan op halfhoog vuur.
Rol/rek het eerste bolletje, daar hebben de gluten kunnen ontspannen (dan is deeg makkelijker uit te rekken) tot een pita van ongeveer 20cm.
Bak aan beide kanten in de koekenpan tot goudbruin.
Houd de pan in de gaten, kan zijn dat je het vuur laag moet zetten na een paar pita's omdat de pan te heet wordt.
Herhaal dit met de rest breng als laatste de pita's extra op smaak met oregano en wat
zout
.
Beoordelingen
Log in om je eigen beoordeling te plaatsen
×
Unit
Grams
Milliliters
1 cup
227g
240ml
3/4 cup
170g
180ml
2/3 cup
151g
160ml
1/2 cup
114g
120ml
1/3 cup
76g
80ml
1/4 cup
57g
60ml
1 tbsp
15g
15ml
1 tsp
5g
5ml
1 lbs
454g
1 oz
28.3g
29.6ml
 
F
C
300F
150C
325F
165C
350F
177C
375F
190C
400F
200C
425F
220C
450F
230C
475F
245C
500F
260C