Rode Curry Shakshuka
origineel recept
22
keer bekeken
2 porties
Toegevoegd 2024-11-10
Geüpdatet 2024-11-10
Nederlands
Thai
Main
Vegetarian
Bread
Warm
Ingrediënten
2
Personen
(gebaseerd op 2)
Voor 2 personen:
1
Ui
2
Tenen knoflook
1
Puntpaprika
2
Wortels
1
Courgette
1,5 el
Rode currypasta
250 ml
Kokosmelk
2
Eieren
70 gr
Feta
 
Verse koriander
2
Pitabroodjes
Instructies
Kookmodus
Snipper de
ui
en snijd de
knoflook
fijn.
Schrap de
wortel
met een lepel en snijd in dunne plakjes.
Snijd de
puntpaprika
in de lente doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen.
Snijd de
courgette
twee keer in de lengte doormidden en dan in plakken.
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan.
Fruit de
ui
,
knoflook
en
wortel
aan op laag vuur.
Bak de
courgette
en paprika op middelhoog vuur voor 8 minuten mee.
Bereid ondertussen de pita’s volgens de verpakking.
Voeg
de currypasta
toe aan de groenten en bak een minuut mee.
Roer de
kokosmelk
erdoor.
Laat 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus wat indikt.
Maak met een lepel twee kuilen in de saus en breek hier de
eieren
in.
Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de eitjes in ca. 5 minuten stollen.
Garneer met
feta
en
koriander
.
Serveer met
pitabrood
.
Beoordelingen
Log in om je eigen beoordeling te plaatsen
×
Unit
Grams
Milliliters
1 cup
227g
240ml
3/4 cup
170g
180ml
2/3 cup
151g
160ml
1/2 cup
114g
120ml
1/3 cup
76g
80ml
1/4 cup
57g
60ml
1 tbsp
15g
15ml
1 tsp
5g
5ml
1 lbs
454g
1 oz
28.3g
29.6ml
 
F
C
300F
150C
325F
165C
350F
177C
375F
190C
400F
200C
425F
220C
450F
230C
475F
245C
500F
260C