icon

Teriyaki Zalm Met Rijst, Komkommer, Avocado En Edamame

Preview
origineel recept
30 keer bekeken
2 porties
Toegevoegd 2024-07-23
Geüpdatet 2024-07-23
Nederlands Japanese Main FishRiceWarm

Ingrediënten

2
Personen

Voor de saus

4 el Ketjap manis
2 el Sojasaus
1 el Donkerbruine basterdsuiker
1 el Sesamolie
1 el Sriracha
2 Tenen knoflook, fijngehakt

Verder

150 gram Rijst, ongekookt
2 Zalmmoten
1 Avocado, in plakjes gesneden
1/2 Komkommer, in halve maantjes gesneden
80 gram Edamame bonen
  Sesamzaadjes
  Nori, verkruimeld

Instructies

Kookmodus

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng voor de saus alle ingrediënten en verwarm tot de suiker is gesmolten.
  3. Leg de zalm om een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met de saus (rest gebruiken we zo voor over de rijst).
  4. Bak 10 a 12 minuten af in de oven (afhankelijk van hoe dik je filets zijn).
  5. Kook intussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
  6. Verdeel de rijst en groenten over de borden, leg de zalm hierop en verdeel de saus over de zalm en rijst.
  7. Garneer als laatste met sesamzaadjes en wat verkruimelde nori (of Furikake kruidenmix als je dit hebt).

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen