icon

Makkelijke Courgette Plaattaart Met Feta & Hazelnoten

Preview
origineel recept
11 keer bekeken
4 porties
Toegevoegd 2025-08-13
Geüpdatet 2025-08-13
Nederlands Mediterranean Main VegetarianWarm

Ingrediënten

4
Personen
1 Rol vers bladerdeeg
1 Groene courgette
1 Gele courgette
2-3 Sjalotjes
2el Olijfolie
½tl Zout
1el Kerrie masala
2el Maple syrup
1el Grove mosterd
40ml Verse slagroom
100g Hazelnoten, grof gehakt
1el Roomboter
1tl Fenegriekblad (kasoori methi) of 1 tl kerrie masala
100g Feta

Instructies

Kookmodus

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de courgettes in plakjes met een mandoline of scherp koksmes.
  3. Snijd ook de sjalotjes in de lengte.
  4. Doe de gesneden courgette en sjalot in een diepe kom.
  5. Meng hier de olijfolie, zout, kerrie masala, maple syrup, mosterd en slagroom door.
  6. Laat dit even staan.
  7. Verhit ondertussen de roomboter in een steelplannetje en hak de hazelnoten grof.
  8. Verkruimel het fenegriekblad boven de gesmolten boter en doe ook de hazelnoten in de pan.
  9. Zet het vuur uit en hussel goed door.
  10. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  11. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  12. Verdeel de courgette over het bladerdeeg maar laat een stukje van de rand vrij.
  13. Schep de gesneden sjalotjes ook over de courgette heen.
  14. Snijd evt. wat extra bladerdeeg in stroken en leg dit op de randen.
  15. Bestrijk de randen met het restje kerrie slagroom uit de bak van de courgette.
  16. Schep tot slot de hazelnoten over de plaattaart en verkruimel er de feta over.
  17. Bak dit voor ongeveer 25-35 minuten in de oven.
  18. Eet smakelijk!

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen