icon

Spicy Kokossoep Met Garnalen En Oesterzwammen

Preview
origineel recept
35 keer bekeken
2 porties
Toegevoegd 2024-03-29
Geüpdatet 2024-03-29
Nederlands Main SeafoodNoodlesWarm

Ingrediënten

2
Personen
2 Bosuien
2 Tenen knoflook
3 cm Gember
1 tl Gochujang
1 tl Sesamolie
1 el Sojasaus
1 el Vissaus
400 ml Kokosmelk
400 ml Kippenbouillon
150 g (volkoren) noedels
150 g Oesterzwammen
200 g Garnalen
  Koriander, limoen en sesamzaad
  Zonnebloemolie

Instructies

Kookmodus

  1. Verwarm een pan met zonnebloemolie op middelhoog vuur en fruit hierin de bosui aan.
  2. Voeg een teentje knoflook en gember toe en bak dit 2 minuten mee.
  3. Voeg vervolgens de gochujang toe en roer goed door.
  4. Voeg de sesamolie, sojasaus en vissaus toe en roer door.
  5. Schenk de kokosmelk en kippenbouillon in de pan.
  6. Breng de soep aan de kook en voeg de noedels en oesterzwammen toe.
  7. Breng de garnalen op smaak met olie, peper, zout en een teentje knoflook.
  8. Zet het vuur lager en voeg de garnalen toe en laat deze nog 3 à 4 minuten garen in de soep.
  9. Serveer de soep met koriander, bosui, limoen, sesamzaad en sesamolie.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen