icon

Sticky Halloumi Pasta

Preview
origineel recept
25 keer bekeken
4 porties
Toegevoegd 2024-11-10
Geüpdatet 2024-11-10
Nederlands Mediterranean Main VegetarianPastaWarm

Ingrediënten

4
Personen

Voor de pasta

1 el Olijfolie
1 Ui
2 Teentjes knoflook
2 Tomaten, in blokjes
1 el Tomatenpuree
15 g Verse dille (incl. steel), fijngehakt
1 tl Gemalen komijn
1 tl Paprikapoeder
1 tl Chilivlokken
1 tl Zout
250 g Pasta naar keuze
1 blokje Groentebouillon
1000 ml Water
380 g Linzen @hakgroenten uit pak
  Optioneel: 2 el kappertjes of een handje olijven
  Peper en zout naar smaak
2 el Griekse yoghurt pp

Sticky halloumi

1 blok Halloumi (of grillkaas)
1 el Honing
1 tl Chilivlokken
1 el Olijfolie

Instructies

Kookmodus

  1. Fruit de ui een paar minuten in wat olijfolie.
  2. Doe hier de fijngehakte knoflook, dille, tomatenpuree en blokjes tomaat bij en bak dit 2-3 minuten mee.
  3. Voeg hierna de specerijen, zout, pasta en bouillon toe en kook dit, terwijl je regelmatig roert.
  4. Voeg halverwege de schoongespoelde linzen uit pak toe.
  5. Kook alles tot de pasta gaar is en doe eventueel nog wat kappertjes of olijven bij de pasta.
  6. Voor de sticky halloumi

  7. Snijd de halloumi in blokjes en meng deze met de honing, chilivlokken en olijfolie.
  8. Laat 15 minuten staan.
  9. Bak de halloumiblokjes vervolgens goudbruin aan beide zijden.
  10. Serveer warm samen met de pasta, yoghurt en verse dille.

Beoordelingen

Log in om je eigen beoordeling te plaatsen